Távol A Világ Zajától Könyv

Mon, 16 Aug 2021 23:34:35 +0000

Meg akarja őrizni a függetlenségét, miközben felfedezi a kapcsolatok és a szerelem természetét – és azt az emberi képességet, hogy miképp lehet a nehézségeket állhatatossággal legyőzni. Batsheba Everdene a filmvásznon Thomas Hardy nem csak elsöprő erejű szerelmi történetet írt meg, hanem minden idők egyik legnagyobb hősnőjét is megteremtette a Távol a világ zajától című regényében. A viktoriánus kori, szenvedélyes Bathsheba Everdene Carey Mulligan megszemélyesítésében 2015-ben a filmvásznon is meglepően modern karakter. A vidéki lány megörökli nagybátyja gazdaságát, a határozott, lobbanékony természetű örökösnőnek hirtelen rengeteg döntést kell hoznia az életével kapcsolatban. Kevés olyan nő lehetett a viktoriánus időkben, mint Bathsheba Everdene. Váratlanul egy egész gazdaságot örököl, ami anyagilag éppen olyan függetlenné teszi, amilyen lélekben már addig is volt. És ez ironikus módon sokkal vonzóbbá teszi a potenciális kérők szemében, pedig éppen a házasságot szeretné elkerülni. Három udvarló zsongja körül: a két lábbal a földön álló birkapásztor, Gabriel Oak, akivel bár kölcsönösnek tűnik a vonzalom, a nő nemet mond a házassági ajánlatra.

Távol a világ zajától - Cultura.hu

Fanny Robin nyomtalanul eltűnik a gazdaságból, és csak annyit sikerül kideríteniük, hogy egy katonatiszttel szökhetett meg, de senki nem tudja, hová ment. Bathsheba megismerkedik Boldwooddal, a szomszéd birtok tulajdonosával, aki érdeklődni kezd a lány iránt. Bathsheba tréfából névtelenül egy üdvözletet küld neki Valentin-napra Marry me ("Vegyen nőül") felirattal, ám Boldwood kinyomozza, ki küldte, és attól kezdve állandóan a házassági ajánlatával ostromolja a lányt annak nemleges válasza ellenére. Közben Fanny életét is nyomon követhetjük: Francis Troyjal szökött meg, ám összeházasodniuk nem sikerült, mert félreértésből nem ugyanabba a templomba mentek. Troy ettől fogva kapcsolatukat lezártnak tekinti. Közben Bathsheba és Gabriel a közös munka eredményeképp mondhatni barátok lesznek. Gabriel a lány volt kérőjeként kötelességének érzi, hogy megmondja a lánynak, felelőtlenség volt elküldeni azt a Valentin-napi üdvözletet. A lány megharagszik érte, ezért elbocsátja állásából. A Hardyra olyannyira jellemző "véletlen" azonban nem engedi el őket egymás mellől: a nyáj megbetegszik, és Oak az egyetlen hozzáértő ember, aki meg tudja menteni a juhokat.

Az sajnos biztosnak tűnik, hogy a női főszereplő jobban idegesít, mint kellene. Szerintem a 3 udvarlójából 2 simán jobb nőt érdemelt volna nála.

Ünnepséget szerveznek a házasságuk bejelentése céljából, de közben kitör a vihar, ami veszélybe sodorja az udvaron felhalmozott terményt – ettől függ a gazdaság jövője. Mivel Troy leitatta az alkalmazottakat, senki nem törődik ezzel, csak Gabriel és Bathsheba, akiknek sikerül is megmenteniük a terményt. Emellett Troy állandóan pénzt kunyerál, lóversenyeken fogad, vagy éppen meg sem mondja, mire kell neki az összeg. Bathsheba talál Troynál egy hajtincset, ami nem az övé, de férje nem mondja el, kitől kapta. Fanny távolléte alatt egy szegényházban életet ad egy gyermeknek, ám a szülésbe mindketten belehalnak. Fannyt korábbi lakóhelyén akarják eltemetni, de senki nem tud Fanny gyermekéről a környéken. A koporsót Gabriel szállítja el Weatherburybe, aki amint meglátja rajta a "Fanny Robin és gyermeke" feliratot, letörli róla az "és gyermeke" részt, hogy halála után ne pletykáljanak róla. Mivel túl későn érnek a birtokra, csak másnap temethetik el, így felravatalozzák a házban. Bathsheba gyanítja, hogy a Troynál talált hajtincs Fannyé, ezért össze akarja hasonlítani a holttesttel, ám amikor belenéz a koporsóba, meglátja az újszülöttet is.

  • Több mint 96 ezer forint jár évente: milyen betegségekre igényelhető a támogatás? - Egészség | Femina
  • 10 hónapos baba ruha mérete song
  • Thomas Hardy: Távol a világ zajától
  • Eladó ingatlanok fertőd és környéke
  • Fáj a sarkam mit tegyek hogy
  • Meddig érvényes a műszaki vizsga 2020
  • Austin and Ally Online Ingyen Nézhető | JobbMintATv.hu
  • 20 briliáns mód, hogy díszítsük a kertet téglával - Ez tetszeni fog!
  • Olcsóbb gázt ígér a kormány februárra | Kárpátalja
  • Kiadó lakás kaució nélkül győr
  • Thomas művei, könyvek, használt könyvek - Antikvarium.hu
  • Távol a világ zajától kony 2012

Értékelés: 166 szavazatból Batsheba (Carey Mulligan) független, erős, önfejű és nagyon szép. Nem csoda, hogy aki látja, beleszeret. És az sem csoda, hogy ő maga nem tud választani az érte versengő férfiak között. Először Gabrielt (Matthias Schoenaerts), a birkapásztort bűvöli el, és bár kölcsönösnek tűnik köztük a vonzalom, a nő nemet mond a házassági ajánlatra. De szerelmével üldözi őt a környék legjobb módú agglegénye, Boldwood is (Michael Sheen). A legvonzóbbnak pedig egy katona, Troy őrmester (Tom Sturridge) tűnik. A választás nehéz: sok megpróbáltatás és öröm; vonzódás, hazugság, féltékenység kell hozzá, hogy Batsheba rájöjjön, ki az, akire igazán szüksége van. Bemutató dátuma: 2015. június 11. Forgalmazó: InterCom Stáblista: