Csillag Gyullad Magas Égen Kotta

Tue, 17 Aug 2021 17:06:17 +0000
  1. Csillag gyullad magas égen kotta teljes film
  2. Abodi Görögkatolikus Egyházközség - G-Portál
  3. Csillag gyullad magas égen kotta es
  4. Csillag gyullad magas égen kota kinabalu

Glória! 3. pásztor: Mit akarsz pajtás, már én is itt vagyok. Ne csodálkozz rajta, hogy szakállim nem nagyok. Ebből is meglátszik, hogy jó pásztor vagyok, hogy a farkasoktól meg se szaladok. Gyere be te Kecskés Peti, majd jól tartalak sörrel, borral, pecsenyével meg egy jó mogyorófavesszővel. Kecskés (kintről): Jó lesz annál véknyabb is. 1. Pásztor: No, de azért csak gyere be! Kecskés (belép, és botja csörgetve mondja): Dinna, dunna, de jó dunna, nem kell nekem sör, pálinka, csak kell nekem bor, pecsenye, és éjszakára jó menyecske. Szalonnás jó estét kívánok, kedves jó pajtások! Csendesség, békesség lakozzon köztetek, hogy ebben a házba olyan szépen énekeltek. Amíg bejön öregapám, én is lepihenek. 1. Pásztos: Pihenj le pajtás, terítsd el subádat, amíg bejön öregapánk fújjuk el nótánkat. (a négy pásztor körbejár és a bottal ütik a taktust) Ének (pásztorok): Pásztorok keljünk fel… 1. Pásztor (kiszól): Verdósz! Öreg (kintről): Dósz kommendósz vidósz! 1. Pásztor: Mi vagy öreg? Öreg (kintről): Göndör kos, a rossz gyerekeket szedem most.

Csillag gyullad magas égen kotta teljes film

  • Kreatív hobby bolt budapest mammut 2018
  • Opel astra g javítási kézikönyv pdf - Gépkocsi
  • Csillag gyullad magas égen kota kinabalu
  • Opel astra g hengerfej javítás ára e
  • Autonagy ford szakszerviz és autósbolt
  • Azonnali hatályú felmondás – Bérszámfejtés | RSM Hungary
  • 1027 budapest bem józsef utca 24

Abodi Görögkatolikus Egyházközség - G-Portál

csillag gyullad magas égen kotta es

Csillag gyullad magas égen kotta es

De ha egyet füttyentek juhászok módjára, majdcsak megérkeznek szívem fájdalmára. 2. Pásztor: Mit akarsz pajtás, már én is itt vagyok, ne csodálkozz rajta, hogy szakállim nem nagyok. Ebből is meglátszik, hogy jó pásztor vagyok, a farkasoktól meg sem szaladok. Egyszer mégis elhagytam a nyájat, mert egy csodálatos kísértetet láttam, melynek szárnya volt és minden öltözete csillaggal volt tele. 1. Pásztor: Álmot és mást, semmit. Volt is mitől megijedni? 2. Pásztor: Volt, volt kend is megijedne, ha kend előtt egy ilyen kísértet teremne. 1. Pásztor: Hol az a kísértet, had ütök egyet rája, roppanjon meg gúnyájának rojtja. Sutra való vagy te, nem is nyáj mellé, ha te holmi kísértetekkel állsz itt nekem elé. Jól van pajtás, ha nem bolondozol, állj ide hát mellém emberek módjára! 2. Pásztor: (háttal tutyu-mugyu módra odaáll): Így ne? 1. Pásztor: Nem úgy, emberek módjára. Hát a harmadik pásztort hol hagytad? 2. Pásztor: Túl a Tiszán a kecskéssel, kezét fájtatja, vén farát bírja, de ha egyet füttyentek juhászok módjára, majdcsak belép ő is szívem fájdalmára!

Csillag gyullad magas égen kota kinabalu

1. Pásztor: Gyere be te göndör kos! Öreg (kintről): Be bíz, ha akarok! 1. Pásztor: No, de azért gyere be! Öreg: Höhöhö, hát fiacskám, azért, hogy ede bebotorkáltam, ne hívjatok engem vaksinak, se bolond Szajkó Petinek. Eszem is van annyi, mint egy fejős juhnak, becsületem is, mint dögnyúzónak. Rossz vagyok, mégse hívnak jónak, akik ismernek, azok sem hívnak gróf úrnak. Eljött a kiskarácsony bodros szakállával, engem is kergettet egy hatágú kapával. De azért gazdasszony mégsem vágott oldalba egy jó meleg lángossal. Höhöhö, fiacskáim, ti itt bent esztek, isztok, öregapátokra meg nem is gondoltok? 1. Pásztor: Se nem eszünk, se nem iszunk, csontocskákat szopogatunk. Kancsó száját nyalogatjuk. Nem üres még a tarisznyánk, van még benne két pogácsa, majd megrágja öregapánk. Öreg: No, de azért csak fújjátok el az öregapátok nótáját. Ének (pásztorok és kecskés): Vedd fel Öreg bundácskádat, Vedd válladra juhocskádat. Ej-Haj-Hajaj-jaj! Úgy elmegyünk, mint a raj. (Öreg táncol, a bot körül a pásztorok ütemesen ütik a botot a földhöz a csörgős botot körül állva. )

csillag gyullad magas égen kota bharu