Mit Jelent A 4K Felskálázás

Tue, 17 Aug 2021 09:07:22 +0000
  1. Mit jelent a 4k felskálázás videos
  2. Mit jelent a 4k felskálázás full
  3. Mit jelent a 4k felskálázás filmek
  4. Mit jelent a 4k felskálázás 18
  5. Luxus vagy észszerű választás a 4K tévé?

Ára: 4 999 900 Ft A legjobb 4K-tévé: LG OLED55C9PLA Jelenleg a világ egyig legnépszerűbb tévéje az LG C9-es szériája, nem érdemtelenül. A középkategórián belül OLED-panelt, egészen kiváló kép- és hangteljesítményt kínál remek, WebOS okostévéplatformmal. A legjobb vételnek számít jelenleg. Ára: 419 900 Ft A legjobb megfizethető tévé: Samsung UE43RU7452 Kevesebb mint 150 ezer forintért ugyan nem várható el a legjobb kép- és hangteljesítmény, ám a 43 hüvelykes tévé funkcionalitása meggyőző lett: UHD felbontás, jó okostévéplatform és Alexa-támogatás is került a papíron HDR-es készülékbe. Ára: 141 900 Ft A legjobb képteljesítmény: Panasonic Viera TX-65GZ2000E A legtöbb független teszten a legújabb Panasonic Vierának sikerült még az LG OLED-tévéit is maga mögé utasítania, ami bámulatos teljesítmény. A GZ2000 képe és hangja a lehető legjobb, ám okostévérendszerét már nehezebb dicsérni. Ára: 999 900 Ft A legjobb nagy képernyős: Sony Bravia KD-77AG9 Borsosnak tűnhet az AG9 ára, de mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a kiváló képet és hangot közel kétméteres (196 cm) képátlón szeretné élvezni.

Mit jelent a 4k felskálázás videos

Mi az a 4K TV? Mit jelent az UHD? Egyszerűen fogalmazva: az UHD az Ultra High Definition kifejezést jelenti, a 4K felbontás pedig egy UHD felbontási típus. Különböző márkák különböző kifejezéseket használnak arra, hogy ugyan azt fejezzék ki, mint például az Ultra HD, 4K TV, az Ultra High Definition TV és a 4K UHD TV. Az idő múlásával a TV-ipar a "4K" kifejezést könnyebbé és intuitívabbá tette a fogyasztók számára, és egyre inkább elkezdte használni. Manapság a legtöbb gyártó és forgalmazó a 4K TV vagy a 4K UHD TV kifejezést használja. Nemrégiben megjelent a piacon egy másik típusú UHD televízió is: a 8K TV. Legyen neked is 4K TV-d A nagy felbontású készülékeket érdemes figyelembe venni olyan hosszú élettartamú termékek vásárlásakor, mint egy televízió. Ha új TV vásárlásán töröd a fejed, ne gondolkodj, válaszd a 4K felbontást! Olvass és tudj meg többet!

  1. 110 pvc cső tisztító idom price
  2. 2019. évi szja bevallás – Hasznos tudnivalók
  3. Mit jelent a 4k felskálázás 18

Mit jelent a 4k felskálázás full

Ezenfelül természetesen érdemes már előre számba venned mindazokat az eszközöket, amelyeket csatlakoztatni akarsz a készülékedhez, akár előre megtervezve a kapcsolási rajzot, nehogy később érjenek meglepetések. Milyen a paneled? Jelenleg három rivális megoldás versenyez a piacon: a hagyományos LCD, a Samsung által előszeretettel használt QLED és az OLED. Az LCD számít jelenleg a legolcsóbbnak, és ezzel érhető el a legrosszabb színhűség, hiszen a folyadékkristályos képernyő igényli a háttérvilágítást, amely érkezhet oldalról, hátulról vagy zónánként. Utóbbi a legjobb, és ez leginkább az LCD-panelek fő hátránya miatt van így: nem képesek tökéletesen elnyelni a háttérvilágítást, így feketéik nem lehetnek igazán sötétek, és az oldalról vagy hátulról csíkban érkező fény is hajlamos túlvilágítani a nem releváns pixeleket. Ha például egy jelenetben a sötét égbolt közepén a Hold látszik, akkor az ég is világos lesz, amennyiben a panel oldalról akarja azt bevilágítani. Némileg trükkösebb a QLED, amely nevével az OLED-re próbál rímelni, pedig egy felturbózott LCD-technológiáról van szó, amely egy extra nanokristályréteget von a kijelző elé, hogy képes legyen megtörni a háttérvilágítást.

E megoldás előnye a sötétebb fekete, valamint az is, hogy a panelek jobban megvilágíthatók, minek köszönhetően színpompásabb képek jeleníthetők meg akár HDR minőségben. A képzeletbeli trónon a háttérvilágítás nélkül működő OLED-et találjuk, mély feketékkel, ám kevésbé nagy fényerővel. Jellemzően a Samsung preferálja a QLED-et, míg az LG, a Panasonic és a Sony az OLED szekerét tolja. Nemcsak a panel technológiájára és az esetleges háttérvilágítás milyenségére kell azonban odafigyelni, hanem fontos szempont lehet a sportok szerelmesei és a konzolos játékosok számára a minél nagyobb képfrissítés. Természetesen e téren is állítottak nekünk, fogyasztóknak csapdát a tévégyártók. A legtöbb esetben vagy titkolják ezeket az értéket, vagy egy effektív képfrissítési számot adnak meg, amely eltér a panel natív tudásától. A trükk nagyon egyszerű. Alapvetően a hertzben megadott érték határozza meg, hogy egy adott panel másodpercenként mennyi képet tud megjeleníteni. Ez a legtöbb esetben 60 Hz, néhány csúcsmodellnél 120 Hz.

Mit jelent a 4k felskálázás filmek

Nagy felbontású tévéknél a képpontok kisebbek, mint az azonos méretű, alacsonyabb felbontású tévéknél, így élvezetesebb élményben lesz részed a távolság korlátozása nélkül, és akár közelről is nézheted a képernyőt, mégsem veszed észre az egyes pixeleket. Milyen 4K tartalmak érhetők el? Amikor a 4K-s televíziókat először bemutatták, nem volt sok nézhető 4K-s tartalom. Jelenleg számos film, sorozat, műsor áll rendelkezésre 4K felbontásban, így ez már nem jelent problémát. Jelenleg a 4K-s tartalom különféle formái léteznek, a 4K műsoroktól, a 4K streaming szolgáltatástól és a 4K Blu-ray lejátszótól és a lemezektől egészen a 4K kamerákig vagy 4K okostelefonokkal készített UGC (felhasználók által készített) videókig. Körülbelül 80 csatorna működik világszerte 4K-ban (a Wikipedia szerint), és a VoD szolgáltatások, mint például a Netflix, az Amazon Prime, a Vudu és a Rakuten széles tartalomkínálatot biztosítanak, mint például a 4K-filmek és a TV-sorozatok. Plusz, ha van 4K-s Blu-ray lejátszód, akkor könnyen megvásárolhatsz és élvezhetsz 4K-s videókat olyan helyekről, mint például az Az utóbbi időben sok ember néz videókat 4K-s kamerák vagy okostelefonok segítségével, készítenek tartalmakat beépített 4K-s kamerákkal, és osztják meg más felhasználókkal olyan videómegosztó platformon keresztül, mint a YouTube és a Vimeo.

Mit jelent a 4k felskálázás 18

A Sony OLED-panele remek, és a felskálázás is hatékony, ami nélkülözetlen ekkora méreten. Ára: 2 049 900 Ft A legjobb gaming tévé: Samsung QE55Q70 Konzol mellé nem érdemes a lehető legnagyobb és legszebb képű televíziót keresni, hiszen a virtuális csatákban sokkal fontosabb a sebesség. A Q70 FreeSync-támogatással rendelkezik, alacsony inputlag-értékkel, 120 Hz-es natív képfrissítéssel. Ára: 259 990 Ft Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

A Netflixhez hasonló 4K szolgáltatást kínál még az Amazon Prime, a Vudu, a Skynow TV és Cineworld is, hogy csak néhány példát említsünk. Az online videótéka-piac hihetetlen ütemben bővül, egyre nagyobb a kínálat és a verseny, egyre több a versenyző, amiből a végfelhasználó, azaz az átlagember csak profitálhat. Nyilván ez sincs ingyen, de az ár annyira nem vészes: a Netflixnél például 12 dolláros, azaz kábé 3000 forintos havidíjért cserébe nézhetőek a 4K alkotások. YouTube: A YouTube igazából az előző csoport része, de olyan fontos szelete ez a mai internetnek, ami megér egy külön pontot. Szóval a YouTube-on is lehet már 4K videókat nézni, böngészőből, egy kattintással, ráadásul tök ingyen. 4K tévéadások: Vannak már ilyenek, tehát a hagyományos tévés szolgáltatók is kínálnak már 4K műsorokat, amihez semmit nem kell tenni az embernek, mint bedugni a televíziójába egy dobozt, pont mint most a kábelszolgáltató médiaboxát. Egy bibi van ezzel, hogy hazánkban még ez nem működik. Tényleg ne menjünk bele abba, hogy ez miért alakult így, mert csak infarktus lenne a vége.

Luxus vagy észszerű választás a 4K tévé?

Minden jog fenntartva © 2021, GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Élvezd tartalmaidat 4K-szerű felbontásban Nagyszerű lenne, ha az összes rögzített tartalmat 4K-ban forgatnák, de még mindig sok alacsonyabb felbontású tartalom van, összehasonlítva őket a 4K-s tartalmakkal. Szerencsére ez nem ad okot aggodalomra a felskálázó technológia miatt. Tehát mi is az a 4K Felskálázás, és miért jó neked? Amikor egy 4K-s TV-n alacsonyabb minőségű Full HD tartalmat nézel, akkor a felskálázás technológiája növeli a felbontást, valamint átalakítja és optimalizálja a 4K-s televízió képernyőjére. Más szavakkal, nem csak nyújtja a képet, hanem frissíti azt a 4K-s kijelzőhöz. A nagyítás automatikusan elemzi a felbontást a zaj csökkentése, a részletek javítása és az optimális kontraszt és szín biztosítása érdekében, így a tartalmat 4K-szerű minőségben tekintheted meg. Egy videó mutatja be, hogyan működik a 4K Felskálázás. A bal oldali város Full HD képe alacsony felbontású. A jobb oldalon megjelenik az Upscaling Processing felirat, és a 4K Felskálázási folyamat után a teljes kép 4K-szerű képminőségben látszódik.