Ian Sommerville Szoftverrendszerek Fejlesztése Pdf

Tue, 17 Aug 2021 15:15:14 +0000

Ajánljuk a könyvet mindazoknak, akik a szoftverfejlesztés összetett problémáinak megoldását, kezelését igényes szakmai formában kívánják oktatni, elsajátítani és alkalmazni. A szoftverrendszerek napjainkban mindenütt jelen vannak: az ipari gyártósorok, az iskolák és egyetemek, az egészségügy, a (légi)közlekedés, a pénzügy és közigazgatás területén. Ezeknek a szoftvereknek a specifikációja, tervezése, menedzselése és evolúciója alkotja a szoftverfejlesztés tudományágát. Ezen nagy komplexitású rendszerek fejlesztésénél mérnöki megközelítéseket kell alkalmazni. Nem módszertani kézikönyv, de az életciklusmodellektől indulva a CORBA-szabványon, a COCOMO modelleken, a termékmetrikákon, az objektumorientált tervezés elemein keresztül a verzióazonosítással bezárólag számtalan receptet ad konkrét fejlesztésekhez is. Mindezt példák, gyakorlati feladatok, esettamulmányok felvetésén és megoldásán keresztül teszi a grafikus eszközök gazdag alkalmazásával. >! 864 oldal · ISBN: 9789635454785 >! Panem, Budapest, 2002 752 oldal · ISBN: 9635453116 Kívánságlistára tette 3 Kiemelt értékelések b3ck >!

Ian sommerville szoftverrendszerek fejlesztése pdf version

előző következő Intim torna illegál élvezd Mi a prhuzamos közlekedés book Használt mazda 3 felni Tarot kártya jóslás ingyen

  1. Szülés megindítása és a programozott szülés különbsége
  2. SZOFTVERRENDSZEREK FEJLESZTÉSE - 2., BŐVÍTETT, ÁTDOLGOZOTT KIADÁS: letöltési könyv, olvasni egy könyvet
  3. Media markt nyíregyháza akciós újság
  4. Ian sommerville szoftverrendszerek fejlesztése pdf letöltés
  5. Ian somerville szoftverrendszerek fejlesztése pdf na

Tevékenység diagram A tevékenység (vagy 4. Projekt menedzsment 4 Projekt menedzsment A projekt menedzsment fő területei: 41 Projekt tervezése 42 Projekt ütemezése 43 Projekt mérése 44 Projekt becslése 45 Kockázat menedzsment, kockázat kezelés 46 Projekt követés és Adatszerkezetek 1. előadás Adatszerkezetek 1. előadás Irodalom: Lipschutz: Adatszerkezetek Morvay, Sebők: Számítógépes adatkezelés Cormen, Leiserson, Rives, Stein: Új algoritmusok A dokumentáció felépítése A dokumentáció felépítése Készítette: Keszthelyi Zsolt, 2010. szeptember A szoftver dokumentációját az itt megadott szakaszok szerint kell elkészíteni. A szoftvert az Egységesített Eljárás (Unified Process) Modellezési alapismeretek Rendszermodellezés Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hibatűrő Rendszerek Kutatócsoport Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs SW-project management SW-project management 1 PM tárgya tervezés megfigyelés ellenőrzés emberek folyamat események 4P People (emberek) Product (termék) Process (folyamat) Project PM szintjei 3 SW előállítási folyamat bizonytalansága Név: Neptun kód: Pontszám: Név: Neptun kód: Pontszám: 1.

Szoftverrendszerek fejlesztése · Ian Sommerville · Könyv · Moly

Melyek a szoftver minőségi mutatói? Fejlesztési idő, architektúra, programozási paradigma. Fejlesztőcsapat összetétele, projekt mérföldkövek, fejlesztési modell. Karbantarthatóság, Adat és folyamat modellek Adat és folyamat modellek Előadásvázlat dr. Kovács László Folyamatmodell nyersanyag miből termék mit funkció ki munkaerő eszköz mivel Objektumok Tevékenységek Adatmodell Funkció modell Folyamat modell A Java EE 5 plattform A Java EE 5 platform Ficsor Lajos Általános Informatikai Tanszék Miskolci Egyetem Utolsó módosítás: 2007. 11. 13. A Java EE 5 platform A Java EE 5 plattform A J2EE 1. 4 után következő verzió. Alapvető továbbfejlesztési Szoftver újrafelhasználás Szoftver újrafelhasználás Szoftver újrafelhasználás Szoftver fejlesztésekor korábbi fejlesztésekkor létrehozott kód felhasználása architektúra felhasználása tudás felhasználása Nem azonos a portolással Osztott Objektumarchitektúrák 1. Kliens szerver architektúra Osztott Objektumarchitektúrák Dr. Tick József Jól bevált architektúra Kliens-szerver szerepek rögzítettek Szerver szolgáltatást nyújt, vagy igénybe vesz Kliens csak igénybe Részletesebben

Előadás vázlat A számítógép és programozása Dr. Baksáné dr. Varga Erika adjunktus Miskolci Egyetem, Informatikai Intézet Általános Informatikai Intézeti Tanszék UML (Unified Modelling Language) UML (Unified Modelling Language) UML (+ Object Constraint Language) Az objektum- modellezés egy szabványa (OMG) UML A 80-as, 90-es években egyre inkább terjedő objektum-orientált analízis és tervezés (OOA&D) Az informatika kulcsfogalmai Az informatika kulcsfogalmai Kulcsfogalmak Melyek azok a fogalmak, amelyek nagyon sok más fogalommal kapcsolatba hozhatók? Melyek azok a fogalmak, amelyek más-más környezetben újra és újra megjelennek? Programtervezés.

Letöltés PDF Olvasás online A szoftverrendszerek napjainkban mindenütt jelen vannak. Virtuálisan minden egyes elektronikus berendezés valamilyen formában tartalmaz szoftvereket. A szoftverek segítségünkre vannak ipari gyártósorok, az iskolák és egyetemek, az egészségügy, valamint a pénzügy és közigazgatás területén felmerülő folyamatok végrehajtásában. Ezeknek a szoftvereknek a specifíkádója, tervezése, menedzselése és evolúciója alkotja a szoftverfejlesztést mint tudományágat. Habár a könyv célja, hogy általános bevezetést nyújtson a szoftvertervezésbe, egy kissé túlmutat azon a rendszerkövetelmény-tervezés és a kritikus rendszerek irányába, amelyek különösen fontosak a 21. század szoftvertervezéseiben, és elengedhetetlenek ahhoz, hogy a szoftvereink megfeleljenek a felhasználók valódi igényeinek anélkül, hogy bármilyen kárt okoznának bennük vagy a környezetükben. A könyvben alkalmazott megközelítési mód azt a célt szolgálja, hogy tág perspektívából mutathassa be a szoftvertervezést, és ne egyetlen specifíkus módszerre vagy.