Megérkezett A Csomagja Kövesse Nyomon Itt, „Megerkezett A Csomagja, Kovesse Nyomon Itt” – Ezzel Az Sms-Sel Csapnak Be Sokakat – Videóval - Debrecen Hírei, Debreceni Hírek | Debrecen És Hajdú-Bihar Megye Hírei - Dehir.Hu

Tue, 17 Aug 2021 12:05:26 +0000

Ha kaptál ilyen SMS-t, megnyitás nélkül töröld. Ha már letöltötted az alkalmazást, azonnal hajts végre egy gyári visszaállítást! Mi is ez az egész pontosan? Adathalász - angolul phishing - támadás elszenvedői lettünk. Olyan csalárd kísérlet ez, amely során a "halászok" ismert cégek álcája mögé bújva akarnak kicsikarni személyes adatokat. Célzottan utaznak felhasználónévre és jelszóra, születési helyre és dátumra, anyja lánykori nevére, bankszámlaszámra, PIN-kódra. A megszerzett információval azt csinálnak, amit akarnak. Felölthetik személyazonosságunkat, értékesíthetik adatainkat harmadik félnek, vagy egyszerűen megzsarolnak minket. Leggyakoribb formája, mikor bankok nevében küldenek ki egy linkkel ellátott emailt vagy SMS-t. Az átirányított oldal kísértetiesen hasonlít az eredetihez, azonban a látszat csal! Mindig legyél körültekintő a kéretlen üzenetekkel szemben. Fotó / 123RF Ezekre az árulkodó jelekre figyeljetek! A bankok, szolgáltatók a "Tisztelt Ügyfelünk! " megszólítást használják, és nem szoktak személyes adatokat bekérni.

Tech: "Megerkezett a csomagja, kovesse nyomon itt" – mit tehet, aki rákattintott az SMS-es vírusra? | hvg.hu

Nem újkeletű csalási mód, de 1-2 napja nagyon megszaporodtak azok az átverős SMS-üzenetek, melyekben azt jelzik a címzettnek, hogy csomagja érkezett, és arra próbálják rávenni, hogy nyisson meg egy linket. NE TEGYE! A szerkesztőségünk tagjai is kaptak olyan SMS-üzeneteket, melyeknek közös jellemzője, hogy így kezdődnek: "Megerkezett a csomagja, kovesse nyomon itt:" majd egy link. Ez utóbbi változó, hogy hová mutat. A közös mindegyikben az, hogy arra kérik az üzenet címzettjét, hogy valamelyik csomagküldő szolgálat webhelyének álcázott oldalon töltsenek le egy alkalmazást. Sajnos ezt most sokan meg is teszik, mert a járványhelyzetben rengetegen várnak csomagot valahonnan. Ezt használják ki a csalók, és amikor valaki ezt az alkalmazást telepíti, akkor jönnek a kellemetlen meglepetések. Az alkalmazással ugyanis egy kártevő vírust is kap a gyanútlan felhasználó, mely akár tömegesen küldhet tovább SMS-eket a telefonon szereplő címlista számaira, illetve ha netbank alkalmazás is van a telefonon, képes megszerezni banki adatainkat is.

Amennyiben a FluBot Malware Uninstall nevű alkalmazás segítségével a fertőzés nem szüntethető meg, abban az esetben a hatósági szakemberek szerint is javasolt a készüléken tárolt adatokról (pl. fényképek, kontaktok stb. ) biztonsági mentés készítése, majd a készülék gyári beállításokra történő visszaállítása. Fertőzés esetén ajánlott a telefonon lévő alkalmazásokban, szolgáltatásokban használatos jelszavak cseréje. Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak? A csalók folyamatosan fejlesztik a trükkjeiket, és új módszereket próbálnak ki annak érdekében, hogy rávegyék az embereket arra, hogy megtegyenek valamit, amit lehet, hogy amúgy kétszer meggondolnának. Az e-mailben történő adathalászatról manapság egyre több szó esik, így ezeket a próbálkozásokat már egyre nagyobb eséllyel szűrik ki sikeresen a felhasználók, az SMS adathalászatról ("smishing") azonban viszonylag keveset hallhattunk mostanáig – figyelmeztetnek az ESET kiberbiztonsági szakemberei. Az e-mailekkel ellentétben az SMS esetében csak egy telefonszámot látunk, nincs feladó cím, amit ellenőrizhetnénk.

Örülünk, hogy ellátogattál hozzánk, de sajnos úgy tűnik, hogy az általad jelenleg használt böngésző vagy annak beállításai nem teszik lehetővé számodra oldalunk használatát. A következő problémá(ka)t észleltük: Le van tiltva a JavaScript. Kérlek, engedélyezd a JavaScript futását a böngésződben! Miután orvosoltad a fenti problémá(ka)t, kérlek, hogy kattints az alábbi gombra a folytatáshoz: Ha úgy gondolod, hogy tévedésből kaptad ezt az üzenetet, a következőket próbálhatod meg a probléma orvoslása végett: törlöd a böngésződ gyorsítótárát törlöd a böngésződből a sütiket ha van, letiltod a reklámblokkolód vagy más szűrőprogramodat majd újból megpróbálod betölteni az oldalt.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy senki ne töltse le az applikációt. Ha valaki mégis megtette, érdemes a gyári visszaállítást alkalmazni, illetve figyelni a pénzmozgást a bankszámlán, és ha valami gyanús, letiltatni minél előbb.

  1. Megérkezett a csomagja - vagy mégsem? - Antivírus blog
  2. A palota ékköve 19 rész
  3. 2018 filmek online magyarul teljes film magyarul
  4. Family Guy 4. évad 7. rész - A baba marad - evad. évad epizod. rész - Family Guy részek ingyen, online letöltés nélkül
  5. Herba gold bionet aktív balzsam skin
  6. OXIVIT Egészségügyi Szolgáltató és Ellátó Kft., Budapest, Bem József u. 7, 1023 Hungary
  7. 1103 budapest x ker gyömrői út 76 80
  8. Megérkezett a csomagja kövesse nyomon it now
  9. Megérkezett a csomagja kövesse nyomon it or love
  10. Megérkezett a csomagja kövesse nyomon int.com
  11. A szépség és a szörnyeteg videa
  12. Hatalmas mértékben növekszik a nagy csendes-óceáni szemétsziget | Érdekes Világ

A megszerzett adatok között akár jelszavak, címjegyzékek, banki azonosító adatok is lehetnek. Mit tegyünk, ha ilyen SMS-t kapunk? A tapasztalatok eddig azt mutatják, hogy az SMS megnyitása önmagában nem veszélyes. Több esetben a link megnyitásakor maga a Chrome böngésző figyelmeztet, hogy az adott weboldalt már többen is gyanúsnak jelentették. Emellett a legbiztosabban a naprakész vírusvédelmi programok fogják meg ezeket a próbálkozásokat. Az ESET közleményében a vállalat saját, Mobile Security nevű programját hozza példának, amely az "Android/" néven azonosította és blokkolta a nevű alkalmazást, amelyet egy ilyen gyanús linkről letöltöttek. A telepítés és a felismerés pillanata látható az alábbi képernyőképeken. Ha már letöltöttük és telepítettük a kártékony alkalmazást, akkor a gyári állapotra való visszaállítás jelenthet biztos megoldást. Ezt azonban csak végszükség esetén érdemes alkalmazni, hangsúlyozza az ESET közleménye, ugyanis ezzel a módszerrel minden adatunk és fájlunk törlődik a telefonról.

Ha megfertőződött a telefon, akkor gyári állapotra való visszaállítás biztos megoldás lehet, ám akkor minden adatunk törlődik, ezért ezt csak végszükség esetén érdemes alkalmazni. Amit érdemes megtenni, hogy letöltünk egy vírusvédelmi programot és lefuttatunk egy teljes ellenőrzést. De ez a már korábban ellopott, illetéktelen kezekbe került adatainkat nem hozza vissza. Emiatt érdemes lehet a bankunkat is értesíteni a történtekről. Mit tehetünk viszont a megelőzésért? Mindig figyelmesen járjunk el a kéretlen üzenetekkel, ha nem vagyunk ügyfelek, nem is várunk küldeményt akkor ez fokozottan igaz, és gyanakodjunk, ha nem is hasonlít az URL cím a szolgáltatókéhoz. Tartsuk naprakészen, frissítve a készülékünket, és mindenképpen használjunk valamilyen komplex internetbiztonsági (vírusvédelmi) programot, valamint csak megbízható forrásból telepítsünk alkalmazásokat.

  1. Szárnyas fejvadász a végső vegas sun