Kékesi Dóra A Holnap Érintése

Tue, 17 Aug 2021 18:06:27 +0000
  1. Niitaabell Világa: Kékesi Dóra: A holnap érintése
  2. Könyvmánia.: ELŐOLVASÁS: Kékesi Dóra: A holnap érintése
  3. Olvasó körút: Kékesi Dóra: A holnap érintése [Előolvasás]
  4. KR ViLáGa - Könyvek, amiket ajánlok : Kékesi Dóra : A ​holnap érintése

Kékesi Dóra előadásában ez megváltozott. Nem csak egy tömeget láttam, akik kiállnak az őket elnyomók ellen, hanem egy lettem közülük. Ott voltam a téren, a rádiónál, én is fegyvert ragadtam, majd láttam a szeretteimet elesni. Teljesen megrázott. Nem hittem volna, hogy valaki képes lesz egyszer bármilyen történelmi eseményt olyan nézőpontba helyezni, aminek hatására teljesen átértékelem az ismereteimet és a hozzáállásomat. S ezért köszönettel tartozom az írónőnek. Felnyitotta a szememet. A holnap érintése egy nagyon különleges regény. Magyarországon játszódik és betekintést enged a 20. század közepébe. Olyan közel hozza az akkori dolgokat, mintha mi is ott lettünk volna, átéljük a korszak sajátosságait, miközben egy szerelem bimbózik az orrunk előtt. Így kellene az összes fontos múltbeli eseményt megismertetni a diákokkal, hiszen így biztos maradandó lenne és kellőképpen tudnák értékelni. A holnap érintése csodálatos, szívbemarkoló, izgalmas történelmi regény. Kékesi Dóra hatalmas tehetséggel van megáldva, amit az olvasók örömére nem hagy veszni.

Niitaabell Világa: Kékesi Dóra: A holnap érintése

Remélem fogunk is, mert nagyszerűen vázolta a korszakot, a kapcsolatokat, a nők nehéz helyzetét ebben az időben, valamint a történelmi háttér is nagyon hiteles és életszerű volt. Jó volt olvasni kicsit erről az évről, hogy hogyan éltek az emberek, hogy mennyivel másabb volt akkor a világ, a felfogás, hihetetlen, hogy pár évtized alatt gyökerestül megváltozott az egész társadalmi és politikai rendszer. Krisztián és Anna szerelme tiszta és gyönyörű. A legigazabb szerelem, ami valaha létezett. Mindkettőjük karaktere szimpatikus volt, tetszett, hogy mennyi mindent megtettek egymásért, amit csak tudtak a korlátok ellenére. Nagyon drukkoltam nekik, és végig nagyon féltem, hogy mi lesz velük, hiszen ebben az időben nem volt könnyű elhagyni a férjet, amikor még elnyomták a nőket, és a férfiak voltak azok, akiknek többet ért a szavuk. Vártam, hogy egy kicsi történelmet is kapjunk, ha már 1956-ban játszódik a történet, és nagy örömömre meg is kaptam. Olvashattunk Nagy Imréről, a szovjetekről, a Sztálin szobor ledöntéséről, a 12 pontról és a szabadságharcról is.

tena lady bugyi szülés után

Könyvmánia.: ELŐOLVASÁS: Kékesi Dóra: A holnap érintése

felvételi gyakorló feladatok matematikából 8 osztályosoknak pdf

Leírva a fagyi receptje is unalmas, de amikor megkóstoljuk... Szóval jó volt belelátni, hogy a nagyszüleim milyen körülmények között éltek. Sokkal jobban be tudtam fogadni a Rákosi-rendszer dolgait így, regény formában, mint a tankönyv lapjain olvasva. Felvonultatta a korra jellemző dolgokat, mint például a micisapka. Bevallom, hiába volt ismerős a név, utána kellett néznem, mi is az. Anna története rámutat, hogy a szüleink és nagyszüleink mennyire máshogy éltek, mint mi. Rengeteg technikai újítás akkor még nem létezett, ami a mai világban már teljesen egyértelmű. Pedig nem is volt az olyan régen. Nagyon élveztem ezt a fajta betekintést. S nem csak tanulhattam belőle. Anna az átlag emberek életét élte. A férjével együtt egy szolgálati lakásban tengették a napjaikat. Párttagok voltak, ahogy azt megkívánták és részt vettek az ehhez kapcsolódó eseményeken. Türelmesen végighallgatták a propaganda beszédeket és a megfelelő pillanatokban a megfelelő módon reagáltak rá. Az akkori kornak megfelelően jó állampolgárok voltak.

Olvasó körút: Kékesi Dóra: A holnap érintése [Előolvasás]

Remélem az írónő további könyveit is ugyanilyen imádattal fogom olvasni, mert ezzel nagyon magasra tette a lécet. Csak ajánlani tudom. képek forrása: Google

Eszter, édesanyja kedvenc Ady kötetében egy régi, ötvenes években íródott érzelmes hangvételű levelet talál. Ez teljesen lesújtja őt, mivel a benne szereplő üzenet bizonyítja, hogy legidősebb testvérének nem Gábor az édesapja, hanem valószínűleg a levelet író titokzatos Krisztián.,, De ki az a Krisztián? " Eszter gondolatai pontosan tükrözték a saját gondolataimat. Vajon kicsoda ő és hogyan kapcsolódik bele a történetbe? Nem, nem árulom el a választ, viszont, aki elolvassa a könyvet, az nagyon meg fog lepődni. Annyi lehetőséget számba kellett vennem az elején, hogy teljesen ledöbbentem, amikor nem úgy alakultak az események, ahogy én vártam. Persze, pont ez volt benne a jó, mert nem tudtam előre kiszámítani magát a cselekményt. Ezzel az egésszel az írónőnek sikerült levennie a lábamról.,, Anna csöndre intette a lányát. - Hagyd, hogy elmondjam. Tisztában volt vele, most már nincs visszaút. Fel kellett fednie a múltat, és el kell mesélnie, mi is történt 1956-ban. " A nagy levélmegtalálás után, Eszter kérdőre vonja az édesanyját.

KR ViLáGa - Könyvek, amiket ajánlok : Kékesi Dóra : A ​holnap érintése

Ez mind hozzátett a történet hitelességéhez, átérezhettük a szereplőink helyzetét. Kihagyhatatlan szerelmi történet, amely teljesen megmelengette a szívemet. Engedjétek ti is közel magatokhoz, nyissátok ki a szíveteket, és éljetek át egy megható, különleges szerelmet. A könyv végén a könnyeimet nyeltem, és mosolyogtam egyszerre. Nagyon örülök, hogy részt vehettem a könyv előolvasásában, hogy megismerhettem ezt a történetet, nem győzöm köszönni az Álomgyár Kiad ónak! Nagyon örülök, hogy együtt dolgozhatok veletek, és hogy ilyen gyönyörű történeteket hoztok el nekünk. :) Csillagos értékelés: Kedvenc idézetek: "Egyikünk sem szólalt meg. Nem kellett. Szavak nélkül is megértettük egymást. " * "-A házasságtól nem szabad félni – magyarázta Anna. – Megértőnek és kompromisszumkésznek kell lennie mindkét félnek. Fontos a kommunikáció, mindent meg kell beszélni… Ennek ellenére lesznek nehéz pillanatok, de úgy gondolom, közösen mindent meg lehet oldani. " "Menthetetlenül beleszerettem, és az fenekestül felforgatott mindent. "

élénk piros vér a székletben

Érzékletesen ír halmozott szóvirágok nélkül. Bele érzünk és sejtet, de mégis kerek egész. A leírások egyszerűek, ám nem kevesek. A párbeszédek frappánsak, gördülékenyek. A történelem és romantika megfelelő elegye, némi fűszerrel, az izgalommal, érzésekkel tele. Jó szívvel ajánlom mindenkinek e kötetet. Vegyétek és vigyétek. Szerelem, izgalom, nagyszerű karakterek az 1956-os forradalom idején, régmúltba ágyazva, lenyűgözően megírva. Köszönöm Dórának a lehetőséget és persze a kiadójának is. Ezúton üzenem, hogy nagyon jól kidolgozott első könyv. Várom a további köteteket a tollából, vevő leszek mindre! A könyvet köszönöm az Álomgyár kiadónak! Álomgyár kiadó 316 oldal recenzió

Szenvedélyes küzdelem a szerelemért és a túlélésért. Egy 38 éven át őrzött levél felfedi a múltat. 1956-ban, Budapesten Váradi Miklósné Horváth Anna fiatalasszonyként titkos viszonyt folytat férje munkatársával, Nagy Krisztiánnal. Annak ellenére esnek szerelembe, hogy tudják, számukra nincs holnap. Anna házas, a férfi pedig jegyben jár, mégsem adják fel! Reménytelen küzdelem egy megsebzett férj, és egy elhagyott menyasszonnyal szemben az elnyomás és a terror árnyékában. 1956. október 23-a azonban mindent megváltoztat. Kitör a forradalom és már nem csak a szerelmükért harcolnak, hanem az életükért is. Kékesi Dóra első regényében valós történelmi helyzetben küzdenek szereplői a szerelemükért és az életbenmaradásért. Titkok, hazugságok, féltékenység és egy szenvedélyes szerelem ejtik rabul az olvasót. Nos engem már az "Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból" mondat megvett a könyv borítóján. Mindig is imádtam a tiltott szerelemről szóló történeteket. Egy ideje a történelmi romantikusokért is odáig vagyok szóval már ebből sejtettem, hogy Dóra könyve is nekem való lesz.

  1. Trans Montana MTB 1.0 Revo fekete/fehér | Biketex kerékpár nagykereskedés
  2. A holnap érintése · Kékesi Dóra · Könyv · Moly
  3. Huawei matebook x pro vásárlás e
  4. Eladó lakások Tapolca - ingatlan.com
  5. LaDora Library: Kékesi Dóra: A ​holnap érintése
  6. KR ViLáGa - Könyvek, amiket ajánlok : Kékesi Dóra : A ​holnap érintése
  7. Elif a szeretet útján közvetítés lyrics
  8. Lizzyke olvasó kuckója: Kékesi Dóra - A holnap érintése
  9. Könyvmánia.: ELŐOLVASÁS: Kékesi Dóra: A holnap érintése
  10. Kékesi Dóra: A ​holnap érintése - Könyvesem
  11. A csábítás elmélete 2001 HD Teljes Film Magyarul Online - nézze meg a filmet, mint a moziban
  12. Ozone hatása az emberi szervezetre 10